Terugkeer van Petrus

Op 22-12-2014 s`morgens vroeg lag het beeld van de heilige Petrus op de tegelvloer voor het altaar in de kapel in duizend stukjes. Hoe het heeft kunnen gebeuren weten we niet, maar een ding was zeker het zou gerestaureerd moeten worden als dat mogelijk was.

In de persoon van Frans van de Camp uit Haps hebben we de juiste persoon gevonden die de uitdaging wel aan durven. Had wel al beelden gerestaureerd maar van deze afmeting nog niet. Zelf is hij van beroep schilder en aan huis heeft hij een Religieus museum indezevende Hemel waar honderden beelden staan. Het was een groot karwei en heeft maanden geduurd voor dat het klaar was om geschilderd te worden.
Omdat voor het beeld speciale schildertechniek vereist is heeft hij Betty Reijs bereid gevonden om dit te doen.

Op 22-07-2015 de feestdag van de heilige Maria Magdalena,heeft Frans het beeld van de heilige Petrus terug gebracht naar de kapel.
Daar waren enkele sterke buurtgenoten die het beeld weer terug geplaatst hebben rechts voor in de kapel.
De stichting Esdonks Kapelleke heeft toen meteen besloten om beugels om de beelden van de heilige Petrus en Paulus te plaatsen dat zoiets niet meer kan gebeuren.

Wij zijn Frans en Betty enorm veel dank verschuldigd en hopen dat nog in lengte van jaren de bezoekers aan de kapel kunnen genieten van deze prachtige beelden

Vergelijkbare berichten